Els Cants per la Llibertat del Raval de Montserrat celebren el seu 5è aniversari

A partir dels primers empresonaments arrel del procés independentista la tardor de 2017, un grup de terrassenques i terrassencs van iniciar una protesta diària per reivindicar la llibertat dels represaliats independentistes però també per protestar per les vulneracions del dret a la llibertat d’expressió a tots els nivells. Aquesta mobilització no ha fallat cap dia. Fins i tot, durant els confinaments, els participants feien les trobades per la plataforma d’internet Zoom.

Els cants per la llibertat han commemorat el seu 5è aniversari amb un acte amb la presència dels exconsellers de la Generalitat de Catalunya Josep Rull i Jordi Turull, així com representants dels grups municipals i d’altres persones que tenen cita al Raval cada dia a dos quarts de vuit del vespre. Una cita que aquest diumenge ha estat extraordinària aplegant prop de cent persones davant l’Ajuntament.

La iniciativa popular sorgeix de la mà d’un grup de músics que treballaven en la docència musical, que juntament amb responsables de l’ANC-Terrassa, van adaptar i transformar cançons per denunciar l’actuació de l’Estat espanyol contra els presos polítics, exiliats i represaliats.

Un acte reivindicatiu i emotiu que ha comptat també amb la projecció de vídeos d’agraïment de Carles Puigdemont, Marta Rovira o Lluís Puig i la presència d’altres col·lectius similars d’arreu de Catalunya que han exposat el suport i reconeixement als cants per la llibertat de Terrassa i que, juntament amb els organitzadors egarencs, han instat a la població a seguir als carrers i no defallir en la lluita per la independència i el dret a la llibertat d’expressió i manifestació.