Els CAP de Terrassa implanten un nou programa informàtic amb més funcionalitats

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) han canviat, a partir del 2 de maig, el programa informàtic amb l’objectiu de millorar i facilitar la comunicació entre usuaris i professionals.

El nou programa, anomenat E-CAP, s’està implantant a la majoria dels CAP de Catalunya i permetrà donar un impuls a l’aplicació web de La Meva Salut i l’E-Consulta del CatSalut.

La Meva Salut és un espai digital, personal de consulta, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació de salut que es pugui haver general als diferents centres assistencials públics del territori. Per accedir-hi s’ha de ser major d’edat, tenir tarja sanitària i contrasenya facilitada des dels centres d’atenció primària.

D’altra banda, l’e-consulta és un instrument per a millorar i agilitzar la comunicació entre el pacient i el seu equip perquè es puguin resoldre aquelles necessitats que no requereixen que professional i pacient es trobin presencialment al mateix lloc.

Aquestes aplicacions permeten que el pacient pugui demanar hora de visita per Internet. També permeten consultar i imprimir des de casa el seu Pla de Tractament. A més, permeten que l’equip assistencial i administratiu dels centres enviïn informació de forma telemàtica, previ consentiment informat signat pel pacient (SMS, mail…).

El divendres 27 d’abril deixarà de funcionar el programa informàtic actual dels centres i es farà el traspàs de totes les dades fins el 2 de maig, en què el nou programa quedarà disponible. L’assistència a la població, però, està garantida en tots els centres i no es veurà alterada.