Els CAP del CST començaran a fer les proves PCR a principis de la setmana que ve

Els Centres d’Atenció Primària del Consorci Sanitari de Terrassa es preparen aquests dies per començar a realitzar les proves PCR als possibles infectats de coronavirus. Aquest mètode de detecció precoç es posarà en práctica, previsiblement, a principis de la setmana que ve. Hi tindran accés tots aquells malalts que presentin símptomes clars, tot i que la decisió final dependrà sempre dels criteris mèdics.

A part de les proves PCR el Consorci Sanitari de Terrassa espera poder disposar en un futur de testos serològics que permetin identificar a tots aquells pacients que han pogut passar la Covid-19 sense pràcticament adonar-se’n. De moment, des del CST ja han posat a prova la seva implantació a través d’un estudi pilot realitzat a un centenar de famílies terrassenques.

Degut a la manca de recursos, durant les últimes setmanes els testos PCR només s’havien pogut practicar en residències i en altres casos de pacients vulnerables. Ara ja es faran a una escala molt major de la població. Així, qualsevol persona que presenti símptomes evidents de contagi, podrà trucar al telèfon del Centre d’Atenció Primària per demanar que evaluin el seu cas.