Els Capdidats es presenten en societat amb una gran festa a la Plaça Vella

El Casinet de l’Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i l’Associació de Nans i Capgrossos de Terrassa han organitzat un any més la tradicional Festa dels Capdidats. Un acte que ha tingut lloc aquest dissabte a la Plaça Vella i que ha estat presentat pels periodistes de Canal Terrassa TV, Oriol Carreras i Mariona Tomàs.

Cap a quarts de 7h de la tarda, els diversos grups de cultura popular han anat arribant a plaça pel carrer dels Gavatxons, procedents del Raval. Després d’una breu actuació per part d’aquestes entitats s’ha procedit a la presentació dels candidats a ser el Capgros de l’any. L’Amaia del Kasalet, el pastisser Joan Sáez, els polítics Lluís Puig i Josep Rull, l’actriu Margarida Fabregat, el periodista esportiu Miki Romagosa, la pianista Montserrat Soler, el trompetista Ramon Figueres, l’artista plàstica Rat Soriano, el bomber Xavi Casas, l’empresària Sílvia Soto o el sinistre i fictici Sr. 155, han estat els personatges il·lustres escollits per optar a aquesta distinció que cada any es dona a conèixer el primer dia de Festa Major.

Els aspirants presents han pogut defensar la seva candidatura davant d’un públic que després ha pogut exercir el seu dret a vot, presencialment, en funció de les qualitats, mèrits i simpaties generades per cada Capdidat. Els electors han introduït sense incidències les butlletes dins les urnes, indicant els seus tres candidats predilectes.

Una gran actuació simultània dels grups de cultura popular ha posat el punt final a una gran jornada festiva de participació ciutadana. Ara només cal esperar al recompte dels vots, tant els presencials com els rebuts per Internet, per part del jurat, el qual anunciarà el nom del Capgros de l’Any el proper divendres 29 de juny.