Els carrers Arquímedes i Galileu, camí de ser per als vianants

Els carrers Arquímedes i Galileu acabaran sent de vianants. Així ho preveu el planejament urbanístic de la ciutat, que pretén estendre l’illa de vianants del Centre fins al Parc de Sant Jordi. Els primers passos ja s’han fet aquest estiu, amb algunes restriccions a carrers cèntrics i es continuaran el mes de gener. Ara bé, restringir el pas de cotxes a dos carrers neuràlgics de l’eix nord-sud com Arquímedes i Galileu, no es farà pas de forma immediata. El que pretén l’Ajuntament en aquest mandat és preparar el terreny.

L’alcalde ha repassat alguns dels punts del pla de mandat en el que la mobilitat hi té un paper destacat. Ballart ha dit que les restriccions comportaran problemes al principi però que són canvis valents i necessaris per fer una ciutat més sostenible.

D’altra banda, els propers dies s’haurà d’acordar la primera reunió de la comissió bilateral Ajuntament – Generalitat. En la trobada prèvia a Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, ja va avançar que el greuge tarifari s’acabarà l’1 de gener del 2021 amb la implementació de la T-Mobilitat.

D’altra banda, l’alcalde ha avançat que el pla de xoc per impulsar el petit comerç es concretarà properament i que vindrà acompanyat d’una borsa de locals pública per oferir-la als comerciants en unes millors condicions.