Els carrers Arquímedes i Galileu deixaran de ser de pas al 2024 quan s’hi instal·lin càmeres de control

Els carrers Arquímedes i Galileu deixaran de ser de pas al 2024 si arriben recursos del fons Next Generation. Amb aquests diners l’Ajuntament té previst col·locar càmeres a l’entrada i sortida d’aquests carrers per evitar trajectes de punta a punta, de la Rambla a la carretera de Martorell o viceversa. La mesura donarà resposta a les queixes dels veïns, que no paren de veure passar cotxes, sobretot des que la Rambla està tallada. Pel carrer Galileu passen cada dia 10.900 vehicles i per l’Arquímedes 8.700.

Més endavant, més enllà del 2024, l’Ajuntament contempla reurbanitzar els dos carrers fent-los més amables pel vianant.

Els veïns s’han reunit aquest dilluns amb la regidora de Mobilitat, després d’una presa de contacte fa un mes i mig i han pogut conèixer les solucions que els han posat sobre la taula.

Pel més curt termini, l’Ajuntament planteja petites intervencions per fer més amables els carrers Arquimedes i Galileu i guanyar espai pel vianant com es va fer en el pont del Passeig.

Pel fa als accessos als aparcaments de l’illa de vianants, el Consistori reforçarà la informació sobre les rutes d’accés, sovint desconegudes per la ciutadania. També es permetrà accedir a l’aparcament del Raval per la Rambla venint del Nord, un recorregut fins ara subjecte a sanció ja que només es podia des del Sud.

Una altra campanya informativa fomentarà l’Avinguda Àngel Sallent, la ronda de Ponent o el Quart Cinturó com a vies alternatives per evitar els trajectes de pas per Arquimedes i Galileu.

Tot i sortir satisfets de la reunió perquè la seva problemàtica ja és a l’agenda del govern, els veïns troben insuficients les mesures plantejades a curt termini. Al gener s’organitzaran trobades de veïns, comerciants i responsables municipals per recollir més propostes que puguin reduir el trànsit.