Els Castellers de Terrassa aconsegueixen una clàssica de vuit a la XXV Diada de l’Avi Emili

Aquest cap de setmana els Castellers de Terrassa han celebrat la XXV edició de la Diada dedicada a l’Avi Emili. Acompanyats al Raval de Montserrat pels Xiquets de Reus i els Marrecs de Salt, els blau turquesa s’havien proposat un objectiu molt ambiciós que tenen pendent de fa més de 20 anys: tres castells de vuit. La jornada ha començat com una seda i els terrassencs han assolit el 4d8 i el 3d8. Però a la tercera ronda, als Castellers de Terrassa se’ls ha resistit una torre de 8 que després de molts dubtes s’ha quedat sense reintentar: els de Josep Francesc Cortés han estat prudents i han baixat un pis, quedant-se amb la torre de 7.

Pel que fa a les altres colles convidades, els Xiquets de Reus també han fet llenya a la tercera ronda: després del 3d8 i el 4d8, se’ls ha caigut la torre de 7 i en quarta ronda l’han canviada per un 4d7 amb agulla. Els Marrecs de Salt, per la seva banda, han presentat el 5d7, el 2d7 i el 4d7 amb agulla.

Malgrat la caiguda de la torre de 8, els Castellers de Terrassa tancaven el diumenge satisfets d’haver complert la clàssica de vuit després d’un cap de setmana ple d’activitats en honor a Emili Miró, com l’exhibició de dissabte al matí a llar residencial de Sant Llàtzer. La propera cita, d’aquí a quinze dies a El Prat de Llobregat.