Els Castellers de Terrassa celebren el seu 40è aniversari amb un acte al Teatre Principal

Han passat 41 anys des del 23 de maig del 1980, el dia del primer assaig dels Castellers de Terrassa a l’era de la Masia Freixa. Després que els blauturquesa haguessin de cancel·lar la celebració del seu 40è aniversari l’any passat per culpa de la pandèmia, la colla ha pogut, ara sí, celebrar la xifra rodona amb un acte aquest diumenge al Teatre Principal.

Ho han fet amb un acte senzill, evidentment sense castells, però sí posant èmfasi en un dels principals valors que defensa l’entitat: el de formar una gran família. L’acte ha servit per tornar a retrobar-se i, també, per homenatjar les persones que han fet créixer la colla al llarg de quatre dècades.

A més de vídeos repassant la història de la colla, també hi han participat els quatre alcaldes de la ciutat durant aquests anys i les empreses i entitats col·laboradores. Els blauturquesa també han rebut una de les primeres camises de la colla de mans de la família de Joan Gala, cronista casteller molt vinculat a Emili Miró, el fundador de la colla egarenca.

La celebració de l’aniversari arriba quan just la colla està tornant a l’activitat: divendres passat van fer-se els primers assajos generals, tot i que amb les mesures restrictives imposades per la pandèmia.

Retrobament, doncs, encara a mig gas, d’uns Castellers que, aviat, tornaran a portar el blau turquesa a les places de Terrassa i de tot Catalunya.

L’acte ha homenatjat els fundadors i fundadores de la colla, el 1980