Els Castellers de Terrassa celebren la seva XXXVIII diada

Aquest diumenge els Castellers de Terrassa han fet la seva trenta-vuitena diada castellera al Raval de Montserrat de Terrassa. Una de les últimes on participaran els egarencs aquesta temporada i que ha servit per consolidar castells com el 3 o el 4 de vuit. Com a colles convidades han vingut a Terrassa els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Berga.

Com tantes altres diades d’aquests últims dies la dels castellers de Terrassa ha començat amb la lectura d’un manifest a favor de l’alliberament dels presos polítics dedicat especialment als dos consellers terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig, molt lligats a la cultura popular de la ciutat i que ara un és a presó i l’altre a Brussel·les. Els grallers de totes les colles han tocat els segadors i s’han fet 4 pilars de 4 on s’han mostrat cartells a favor de la democràcia.

Els de casa han completat el 3d8, el 4d8 i el 2d7. A la ronda de pilars n’han fet dos de cinc. Després de la segona ronda on han aconseguit descarregar un 4d8 que se’ls hi havia complicat, demanaven fer el 5d8 però han optat per no fer-lo.

Els Moixiganguers han començat molt bé l’actuació amb la torre de 8 amb folre i han completat aquestes bones sensacions amb uns sòlids 3d8 i 48 a més del vano de 5. Els castells d’avui han suposat el centenar d’aletes de 8 aconseguides.

Pel que fa als castellers d’Esplugues han fet un 4d8, el 5d7, el 2d7 i han completat l’actuació amb 3 pilars de quatre. Per últims els de Berga han començat amb un 5d6 seguit del 4 i el 3 de set i han acabat amb dos pilars de 4. L’altra nota estranya de la diada ha estat el balcó de l’Ajuntament, amb pocs representants polítics i sense presència de Jordi Ballart, que dijous va dimitir com a Alcalde de Terrassa.