Pilar Sense Mans

Els Castellers de Terrassa descarreguen el pilar de cinc sense mans de segon al terç

Els Castellers de Terrassa posen punt i final al primer tram de la temporada amb un doblet d’actuacions a Tarragona i a Calafell. Els blauturquesa van finalitzar una actuació amb el pilar de cinc sense mans de segon al terç, un pilar que no aconseguien des del 2007.

El dissabte 15 de juliol, els Castellers de Terrassa van actuar al barri del Serrallo de Tarragona en el marc de les festes de la Mare de Déu del Carme. Durant l’actuació, van realitzar amb èxit el quatre de set amb el pilar, el quatre de set i el tres de set. No obstant això, van sorprendre a tothom en descarregar el pilar de cinc sense mans de segon al terç, una construcció poc habitual que requereix un gran domini tècnic per part de la colla.

Amb l’ajuda de la pinya i el nivell de concentració dels membres del tronc, van aconseguir descarregar l’espadat, que va rebre una gran ovació per part del públic a la plaça de Sant Magí de Tarragona. Per acabar, els d’Edu Portella van finalitzar la seva actuació amb dos pilars de quatre.

Cal destacar que aquesta és la tercera vegada a la història dels Castellers de Terrassa que aconsegueixen descarregar el pilar de cinc sense mans de segon al terç, l’última vegada va ser el 2007 al Raval de Montserrat en record a Emili Miró En aquesta ocasió, els blau turquesa van actuar acompanyats dels Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida, en una diada àgil i agradable pel públic assistent.

Resum actuació de Tarragona:
Xiquets del Serrallo 3de7, 5de7, 4de7p, pd5, 2pd4
Xiquets de Reus 2de7, 4de7p, 3de7, pd5, 2pd4
Castellers de Terrassa 4de7p, 4de7, 3de7, pd5 sense mans, 2pd4
Castellers de Lleida 4de7p, 4de7, 3de7, pd5, 2pd4

L’endemà, els Castellers de Terrassa van continuar amb la seva activitat castellera en el marc de la Festa Major de Calafell, acompanyats dels Nens del Vendrell i la Colla Jove dels Castellers de Sitges.

Malgrat tenir menys membres disponibles dels desitjats, van realitzar una actuació notable amb la construcció del tres de set, el cinc de sis, el quatre de sis amb el pilar, el pilar de cinc i dos pilars de quatre. Cal destacar que durant aquesta actuació van col·laborar amb el projecte “Una Nova Pinya”, que treballa per eliminar l’estigma envers el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental i privades de llibertat. Aquest projecte, impulsat per professionals del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu amb el suport de la CCCC i membres dels Vailets de Gelida, va comptar amb la participació d’integrants del mateix durant l’actuació dels Castellers de  Terrassa a Calafell.

Resum actuació de Calafell:
Nens del Vendrell 2d7, 4d8, 5d7, p5, 3p4
Colla Jove dels Castellers de Sitges 4d7, 3d7, 2d6, p5, 2p4
Castellers de Terrassa 3d7, 5d6, 4d6p, p5, 2p4

Amb aquestes dues actuacions, els Castellers de Terrassa conclouen el primer tram de la temporada i inicien el seu període de vacances d’estiu fins al divendres 18 d’agost. A partir d’aquesta data, reprendran els assajos per preparar un segon tram de temporada ple de grans cites i nous reptes.