Castellers 3d7 Viladecans

Els Castellers exhibeixen els bàsics de 7 a una setmana de la Diada d’Emili Miró

Cap de setmana intens dels Castellers de Terrassa, que han tingut fins a tres cites diferents en dos dies. Dissabte van actuar a la Festa Major de Viladecans, i diumenge van fer doblet sent presents a Sant Adrià del Besòs, en motiu de la Diada nacional, i a la Festa Major del barri de Plaça Catalunya – Escola industrial.

Acompanyats per la colla amfitriona, a Viladecans els blau turquesa van descarregar un tres de set en primera ronda, després de dos pilars de 4 d’inici. El castell va destacar per l’estrena d’un pis de terços de mida petita, amb components que demanen pujar un pis mes. En segona ronda els d’Edu Portella van descarregar un 4 de 7 que va permetre donar rodatge a diferents posicions. El castell, que va mostrar-se seré fins a la carregada, va necessitar d’un punt de treball extra a la descarregada. En tercera ronda els del carrer Pasteur van descarregar amb solvència un 5 de 6 i, per concloure l’actuació, van descarregar un quasi perfecte pilar de 5 que no va remenar en cap moment.

L’endemà, diumenge, els Castellers van ser presents a Sant Adrià del Besòs en motiu de la Diada Nacional. Ales 12h els blauturquesa van construir un pilar de 4 aixecat per sota que, un cop carregat i desplegada la senyera que duia la petita enxaneta, va donar pas als Segadors interpretat pels músics de la colla. En primera ronda, els Castellers van descarregar un 3 de 7 que tot i no tenir les millors mides es va descarregar solventment. Tot seguit els blau turquesa van atacar el 4 de 7, el castell que va permetre fer rodatge al pis de terços i que va mantenir-se ferm en tot moment. En tercera ronda, els del carrer Pasteur van descarregar un dos de sis que demana a crits un pis més. Per a finalitzar l’actuació els d’Edu Portella van dur un pilar de 5 que, tot i girar-se en l’encaix entre la pinya i el segon, van treballar amb molt d’ofici aconseguint-lo descarregar sense més complicacions. Per finalitzar l’actuació, els blau turquesa van fer un pilar de 4 de germanor amb els Castellers de Sant Adrià del Besòs, la colla fillola dels blau turquesa que es troba en un moment de pocs efectius després de l’embat de la pandèmia.

L’última aparició dels blau turquesa aquest cap de setmana va ser la tarda del diumenge a la Festa Major del barri de Plaça Catalunya – Escola Industrial de Terrassa. Compromesos amb l’objectiu de fer arribar el fet casteller a tots els racons de la ciutat, els Castellers han fet vibrar als veïns del barri aixecant primerament un pilar de 4 i després un pilar de 4 aixecat per sota.

Després d’aquest intens cap de setmana, la setmana vinent els blau turquesa encaren una de les grans cites de la temporada: la Diada en record a Emili Miró, fundador de l’entitat i president fins al dia de la seva mort. És, sens dubte, una de les dates marcades en vermell en el calendari de la colla. Per aquest motiu els blau turquesa han preparat una setmana farcida d’assajos especials i un cap de setmana ple d’activitats obertes a tota la ciutat.