Els CAP registren més de 1.200 visites cada dia

Les urgències i els Centres d’Atenció Primària estant més saturats que mai a causa de l’increment de contagis provocat per la variant òmicron. A Terrassa, només durant el primer terç del gener ja s’han registrat més visites que en tots els dies d’octubre i novembre. L’impacte de la nova onada de casos positius quedava ja reflectit al desembre, amb gairebé 15.000 visites de pacients covid als CAP de la ciutat. Una xifra considerable que, en cas de seguir amb el mateix ritme de consultes, es podria veure fins i tot duplicada al gener.

I és que el mes actual registra un elevat promig de visites per covid a l’Atenció Primària. Concretament, en els dies feiners d’aquest any, els CAP terrassencs han atès, de mitjana, 1.287 persones cada jornada. Es tracta d’una tendència que ha anat clarament a l’alça durant les últimes setmanes i que no sembla que s’hagi de revertir, tenint en compte que l’índex de contagis està disparat.

Actualment Terrassa disposa de set Centres d’Atenció Primària. Tots ells estan oberts de dilluns a divendres, de 8h del matí a 8h del vespre. En horari de caps de setmana es pot visitar el CAP Antoni Creus, el CAP Rambla i el Terrassa Nord. Cal recordar que les visites a aquests equipaments estan restringides a les situacions urgents no ajornables, i que cal trucar-hi abans d’anar-hi.

Atenció Primària