Els centres de dansa privats, en peu de guerra

Les escoles privades de dansa n’estan fartes. Les darreres mesures del govern les obliga a tancar portes fins a almenys el 17 de gener, en la que és ja la tercera clausura que pateixen des que va començar la pandèmia. Escoles de dansa com l’Estudi Mireia Ferrer de Terrassa denuncien que les obliguin a tancar malgrat no haver tingut cap contagi i seguir mesures de prevenció més estrictes que les que seguiran escoles i instituts a partir de dilluns. A més, el fet de tancar els suposa una pèrdua d’ingressos sense cap tipus de compensació per part de l’administració.

L’alternativa són les classes en línia, un recurs que els serveix per mantenir l’activitat en certa manera però que desmotiva molts alumnes, especialment els de menys edat. La distància i les mancances dels espais casolans fan que l’experiència d’una classe de dansa sigui més precària que en les condicions habituals.

Les escoles de dansa públiques i els centres d’alt rendiment sí que estan podent funcionar aquests dies, el que les escoles privades consideren un greuge comparatiu. Per poder reprendre l’activitat, el sector demana a la Generalitat que els considerin centres educatius