Els cinc nous regidors del PSC prometen el càrrec i s’estrenen al ple

El ple començava amb la presa de possessió dels cinc nous regidors del grup municipal del PSC. Eva Candela, Jordi Rueda, Manuel Giménez, Gràcia García i Adrián Sánchez han promès complir les obligacions del càrrec d’acord amb la legalitat vigent.

Alfredo Vega s’ha estrenat com a alcalde en un ple ordinari agraint el compromís dels nous membres del grup socialista després de la renúncia, sense esmentar-ne el nom, de l’exalcalde Jordi Ballart i cinc regidors del PSC.

I a la sessió, una absència destacada, la de la regidora del PDECAT Meritxell Lluís, que és a Madrid per acompanyar a declarar Josep Rull, conseller de Territori, empresonat com bona part del Govern per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre.

A banda dels temes que han generat debat el ple ha aprovat prorrogar a Mina Pública d’Aigües de Terrassa la concessió del servei d’aigua fins el 9 de juny del 2018. El PSC, Terrassa en comú, Esquerra-MES i el PDCAT hi han votat a favor, la CUP en contra i el PP i Ciutadans s’han abstingut.

L’equip de govern ha acabat retirant l’aprovació puntual del POUM en l’àmbit del Vapor Ros per poder-ho treballar amb més temps en ser un espai sensible de la ciutat.

En canvi s’ha aprovat la modificació de 8,7 milions d’euros del pressupost d’inversions per licitar el pàrquing de l’equipament esportiu de Can Jofresa. També, i per unanimitat, l’acord amb la Direcció General d’Igualtat per l’atenció a la diversitat afectiva i el contracte programa amb l’Institut Català de les Dones per atendre aquest col·lectiu i per polítiques de gènere. Està valorat en 360.000 d’euros tres quartes parts dels quals són d’aportació municipal.