Els col·lectius feministes exigeixen la reforma del codi penal després de la sentència de Manresa

Terrassa ha estat un dels molts municipis catalans que ha sortit al carrer dilluns al vespre com a rebuig a la sentència per la violació en grup d’una menor a Manresa. El fets van tenir lloc l’octubre de 2016, quan sis homes van violar una noia de 14 anys. Les persones concentrades al Raval han mostrat la seva indignació per una sentència que considera l’agressió com abús, i no violació. Hi veuen una decisió injusta i que respon a ‘una justícia patriarcal’.

La protesta ha estat convocada a nivell estatal per diferents col·lectius feministes, que alerten d’un sistema judicial patriarcal que s’emmarca en una societat encara clarament masclista. L’única solució passa, reclamen, per la reforma del codi penal ja que la sentència de Manresa deixa la porta oberta a possibles nous casos d’abús en què la víctima estigui inconscient.

A més de lectura pública d’un manifest de condemna a la sentència, l’acte ha inclòs la lectura de frases i lemes escrits pels presents a la plaça. ‘Ni una més’, ‘Per una justícia justa’ o ‘No és abús, és violació’ han estat algunes de les més repetides.