Els comerços han seguit de forma desigual la vaga general del 18-O a Terrassa

El sector comercial terrassenc ha seguit de forma desigual la vaga general d’aquest 18 d’octubre. Hi ha hagut diferències per barris i per tipologia d’establiments.

Si bé al Raval de Montserrat és on s’han vist més persianes abaixades durant el matí, les franquícies del centre no han tancat. I això s’ha traduït en que els principals carrers comercials presentaven l’aspecte habitual d’un divendres.

Per contra, el petit comerç sí que s’hauria adherit en major proporció a l’aturada. Potser el cas més significatiu seria el del Mercat de la Independència on només han obert 4 parades.

La Cecot ha informat que el tancament de les empreses per decisió patronal ha estat del 45,6% i el percentatge de treballadors que han exercit el dret de vaga entre les empreses consultades és del 44,6%. La patronal vallesana afirma que el seguiment ha estat irregular en funció dels sectors i ubicació dels centres de treball però sense incidències. Les xifres serien molt similars a l’anterior aturada de país i lleugerament superiors a la darrera vaga general. Pel que fa a l’ensenyament, on més s’ha notat la vaga ha estat a les universitats. A l’ensenyament públic ha estat del 43% i al privat, del 26%.

D’altra banda, els autobusos urbans estan donant un servei d’un mínim del 50% durant la jornada, amb incidències puntuals per les manifestacions del matí. Els principals transports públics de Catalunya funcionen aquest divendres segons els serveis mínims establerts per la Generalitat.