Els comitès d’empresa dels hospitals i Marea Blanca reclamen a l’alcalde una reunió amb Vergés

La plaça Lluís Companys ha estat l’escenari d’una nova protesta a favor de la sanitat pública i crítica amb la gestió de la conselleria de Salut. Els comitès d’empresa del CST, Mútua Terrassa i Hospital de Sant Llàtzer i la plataforma Marea Blanca han demanat, un cop més, que es millorin les condicions en les que treballa el personal sanitari a Terrassa. Diuen que, iniciant-se la segona onada de contagis de covid-19, encara no s’han recuperat de la primera.

Els manifestants demanen que les millores siguin immediates per a poder gestionar amb més garanties la segona onada. Per aquest motiu demanen a l’alcalde que lideri una trobada urgent amb la consellera de Salut, Alba Vergés i els treballadors sanitaris.

Els tres comitès d’empresa i Marea Blanca han signat un manifest que reivindica millores econòmiques, com un increment del pressupost de Salut en un 50% i un increment salarial del 20%; millores assistencials, com l’augment de llits hospitalaris i garantir EPIs adequats per a tothom; i millores socials, com la possibilitat de jubilació als 60 anys i que el CUAPs no s’annexin als centres d’urgència hospitalaris.

Els manifestants diuen que Terrassa és la ciutat pitjor dotada de tot Catalunya. Al desembre del 2019 la mitjana d’espera per al metge de capçalera era de 55 dies