Els comuns proposen que el finançament en educació només sigui a les escoles públiques

Catalunya en Comú Podem ha estat a la Biblioteca Central per parlar de les seves propostes en matèria d’educació. Ho han fet la candidata Rosa Canyadell i el diputat al Congrés dels Diputats Joan Mena. Per als comuns la desigualtat educativa porta a una desigualtat social, i en aquest sentit critiquen que Catalunya estigui a la cua de la Unió Europea pel que fa a la inversió en ensenyament.  Catalunya en Comú diu que la doble xarxa educativa, la pública i la privada, és una anomalia que, precisament, genera més desigualtat.

Mena, per la seva banda, considera que l’educació s’ha utilitzat aquesta campanya com a arma llancívola per part del PP i Ciutadans i que l’adoctrinament no és el problema de l’educació a Catalunya.

Des de Catalunya en Comú també es creu que s’ha de democratitzar més els centres educatius perquè els mestres i els pares tinguin més capacitat de decisió. Un altre dels punts del seu programa fa referència a avançar més en la gratuïtat de les escoles bressol i les universitats.