Els contagis de Covid ja es poden comunicar a Salut amb una trucada a la farmàcia

Des d’aquest dilluns 39 farmàcies de Terrassa, dues de cada tres, ja poden notificar directament al Departament de Salut els casos positius que hagin estat confirmats mitjançant un autotest d’antígens. La persona asimptomàtica o amb símptomes lleus pot trucar a una de les farmàcies adherides al programa TAR per informar, de manera àgil, que està contagiada. A la mateixa trucada rebrà instruccions de què ha de fer, bàsicament quedar-se a a casa un mínim de set dies, i de com comunicar els contactes estrets per seguir el rastreig. Passada la setmana s’haurà de fer un nou test; si torna a sortir positiu, caldrà allargar el confinament.

El nou canal de comunicació permet descongestionar els centres d’atenció primària i els hospitals. Aquesta farmàcia del Segle XX va rebre una trentena de trucades de positius el primer dia.

Amb les festes de Nadal ha crescut la demanda de testos d’antígens per evitar contagis en els àpats i trobades familiars. Des que les farmàcies en venen els preus han anat variant en la franja dels 5 als 10 euros. Ara ronden els 7.