CECOT

Els crèdits que ha posat en marxa el Govern pel coronavirus no estan subjectes a assegurances

L’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances (l’ACCA) ha rebut queixes d’usuaris que volien demanar un crèdit ICO dels especials derivats de les ajudes de l’Estat al finançament per la crisi del Covid-19 i algunes entitats financeres els exigien la contractació d’una o vàries pòlisses d’assegurança com a requisit per a concedir el crèdit.

L’associació  recorda que  el RD Llei 8/2020 que regula aquests ajuts no estableix cap obligació de contractar pòlisses d’assegurances per tal d’obtenir els crèdits. Per tant, diu, si una entitat financera ho fes, estaria no només demostrant una absoluta falta d’ètica i solidaritat pel moment que estem vivint, si no a més una infracció de la normativa actual.

Amb la normativa vigent, recorda l’ACCA segueix estant prohibida la imposició directa o indirecta de la celebració d’un contracte d’assegurança a qualsevol persona; a banda de les noves restriccions en vendes combinades de productes que deriven de la Directiva Europea i de la Llei espanyola de Distribució d’Assegurances.