Els criteris de sostenibilitat, qualitat i educació, centren la licitació del servei de menjador

La Junta de Govern local ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei de menjador als centres docents públics d’educació infantil i primària i instituts escola de Terrassa amb criteris de sostenibilitat, qualitat i educació. Segons l’ajuntament, aquesta acció és el primer pas per millorar el servei i iniciar, en paral·lel, els treballs d’estudi per a la seva municipalització.

Aquesta licitació és per als propers dos anys i inclou nous criteris d’avaluació, com la integració dins el projecte educatiu, més varietat de menús, incorporació de productes ecològics i de proximitat, així com millora de la comunicació amb les famílies i de la gestió dels cobraments.

La comissió de menjadors del Consell Escolar municipal és coneixedora d’aquest procés i ha treballat intensament amb les propostes que el ple de condicions de la licitació ha d’incloure.

Una comissió tècnica, formada per responsables tècnics de l’ajuntament i representants dels grups municipals, treballarà en l’anàlisi de la forma de gestió del servei i s’espera que pugui elaborar un informe preliminar sobre la idoneïtat de la seva municipalització. Si aquest document avala el model de gestió directa, l’objectiu és presentar la proposta per a la municipalització del servei a principis de 2023, per tal que es pugui iniciar a principis del proper mandat.