Els descens administratiu del Reus Deportiu modifica el calendari de la Tercera Divisió

Tot i que dimarts la Federació Espanyola de Futbol va donar a conèixer el calendari de la Tercera Divisió per a la temporada 2019-2020, l’òrgan federatiu n’haurà de confeccionar un altre després que aquest dimecres s’hagi conegut el descens administratiu del Reus Deportiu.

Els impagaments del club reusenc, que tampoc havia presentat els avals bancaris corresponents per a competir a Segona “B”, comporten baixar a la Tercera Divisió i, de retruc, el descens també del seu filial a la Primera Catalana.

Sobre aquesta situació, aquest dimecres a la tarda la Federació Catalana ha emès un comunicat en el qual assenyala que “no es troba en disposició d’establir quins seran els seus efectes sobre el grup cinquè de Tercera, així com en les categories territorials del futbol català”, fins que l’Espanyola determini com quedarà coberta la vacant generada pel Reus a Segona “B”.

La normativa estableix que a aquesta vacant, previ pagament d’una quantitat que seria de 630 mil euros segons ha avançat Mundo Deportivo, hi poden aspirar els equips catalans de Tercera amb un major coeficient esportiu la temporada passada. El més ben posicionat, per classificació i pressupost, seria el CE L’Hospitalet, després l’Horta i finalment el Peralada, que va baixar de Segona “B” a Tercera.

El Terrassa FC estava interessat, però la xifra que s’ha donat a conèixer allunya el club egarenc. Depenent de qui ocupi el lloc del Reus Deportiu a Segona B, la vacant a Tercera seria pel Girona “B”, en cas que ascendís el Peralada, o el Banyoles.