Els descomptes abans de Nadal arriben amb el Black Friday

La majoria de comerços del centre de Terrassa se sumen a la nova campanya importada dels Estats Units, el Black Friday o Divendres Negre. Si bé la campanya americana es concentra en el darrer divendres de novembre, abans d’entrar de ple en la campanya de Nadal, aquí els descomptes són més oscil•lants i es poden allargar durant les compres d’una setmana.

La majoria de comerciants s’han adaptat a la nova campanya sobretot per no perdre clients davant les promocions dels grans comerços. Tot i alguna reserva per si els comerços no apliquen els descomptes reals que anuncien, la majoria de clients aprofiten els descomptes per avançar les compres de Nadal. Molts d’altres també han avançat les compres per Internet i que sovint afecta més al comerç tradicional.

Segons una enquesta 1 de cada dos espanyols comprarà aquest Black Friday tot i que un 34 per cent, encara no té pensat què comprar i només ho farà si troba una oferta interessant. Tot i així la gran majoria espera gastar menys de 100 euros. En aquest Black Friday es poden trobar descomptes d’entre el 20, 40 o el 60 per cent, en roba i calçat, electrodomèstics i sobretot en el sector tecnològic.