El proper ‘Dijous de Mútua’ aborda la microbiota o els microorganismes que conviuen en el cos

Sota el títol “Com afecta la salut la microbiota”, el proper dijous, 28 d’octubre, se celebrarà, a les 18h, una nova conversa en el marc del cicle “Dijous de Mútua”. La microbiota es el conjunt de microorganismes com bacteries, virus o paràsits que conviuen en el nostre cos de forma habitual i que tenen funcions vitals per nosaltres. En aquest cas, la conferència anirà a càrrec del Dr. Fernando Fernández Bañares, cap clínic del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).

En el transcurs de la conferència, explicarà què és la microbiota intestinal, descriurà les seves múltiples funcions i aprofundirà en la relació existent entre ella i el cos que habita ja que aquesta esdevé essencial pel control del sistema immunològic, la digestió dels aliments, el metabolisme dels fàrmacs, els processos de desintoxicació o la producció de vitamines. Fernández Bañares també es referirà al fet que factors ambientals com la dieta o l’activitat física tenen un efecte sobre la composició de la microbiota, abordarà la relació bidireccional existent entre l’eix cervell – intestí – microbiota i explicarà ,entre d’altres, en què consisteix la disbiosis, una condició causada per un creixement excessiu de microorganismes patògens que repercuteix directament en la salut del pacient.

El programa d’enguany el formen un total de sis converses que es van iniciar a l’abril i acabaran el mes entrant i s’han treballat en base a les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències d’anteriors edicions. La conversa inaugural a l’abril va abordar la incontinència urinària en la dona, la segona es va centrar en la insuficiència cardíaca, la tercera conversa va tractar sobre la fractura de fèmur proximal en gent gran i la darrera va tenir l’autisme com a protagonista aquest passat mes de setembre. El cicle finalitzarà el dijous 25 de novembre amb una conversa sobre el suïcidi.

Tal i com es va donar a conèixer a l’abril coincidint amb l’inici de les conferències, el cicle ha adoptat el format online -a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa- i també ha incorporat la modalitat de conversa entre un professional de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el periodista Marc Redorta. El cicle “Dijous de Mútua” s’ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics i d’informar de forma entenedora sobre tot el que preocupa a la societat.