Els docents es tanquen a l’Institut Montserrat Roig la vigília de la primera de les vagues d’Educació

Hores abans de l’inici aquest dimarts de la vaga del sector educatiu, que s’estendrà fins a dijous 17 i es reprendrà el 29 i 30 de març, a l’Institut Montserrat Roig de Terrassa ja s’escalfaven motors per protestar contra les directrius del Departament de Josep Gonzàlez -Cambray. A les vuit del vespre d’aquest dilluns una vintena de docents s’han tancat al centre preparant pancartes i lemes per portar la defensa dels seus drets a la manifestació unitària de Barcelona, amb final davant de la seu del Departament. L’escola pública, la concertada, les direccions de centres i l’oci educatiu secundaran la primera de les cinc aturades convocades pels sindicats. L’avançament del curs escolar, anunciat sense consultar el Consell Escolar de Catalunya, ha estat, només, la gota que ha fet vessar el got. Reclamen, sobretot, diàleg.

Vaga Professors Març 2022

Els canvis en el calendari escolar arriben en un clima de descontentament per un inici de segon trimestre enmig de canvis de protocol, l’aplicació dels nous currículums, la certificació del C2 dels docents o la reducció d’hores de tecnologia, educació visual o la desaparició de la filosofia. Les novetats s’afegeixen a reivindicacions històriques.

Vaga Docents Març 2022

Cal assenyalar que per dimecres 23 de març s’ha convocat una vaga específica per exigir cobertura legal per no aplicar la sentència del 25% de les classes en castellà.