Els drets socials centren el 3r Congrés de Drets Humans al Mnactec

Els drets socials centren el 3r Congrés de Drets Humans que el Consell de l’Advocacia Catalana organitza dijous i divendres al Museu de la Ciència amb la participació de més d’un centenar de persones.

L’han inaugurat el president del Consell, l’alcalde, el Síndic de Greuges de Catalunya i el degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, que elimina la referència de gènere i es dirà Col·legi de l’Advocacia. El degà Ignasi Puig ha evidenciat amb mitja dotzena d’exemples recents la manca de llibertat d’expressió a l’Estat. Rafael Ribó, ha anat més enllà i ha denunciat que hi hagi presos polítics, amb menció per a Jordi Sanchez, que va ser adjunt seu.

Després de l’obertura, l’advocat Eduard Garcia, també actor i director de teatre amateur, ha donat una benvinguda més distesa ala participants al Congrés. La ponència inaugural l’ha fet el jurista Mikel Mancisidor sobre els límits i les potencialitats en la protecció dels drets socials en l’àmbit internacional.

La jornada de dijous es completa amb una taula rodona sobre l’exigibilitat dels drets socials i tallers simultanis sobre el dret a l’habitatge, a la salut, a un bon medi ambient i a una renda garantida ciutadana. Divendres, nous tallers sobre dret al treball digne, a l’educació, a la protecció de la família i a la Cultura. Alumnes de l’escola El Cim donaran la seva pròpia visió dels drets socials i la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, clourà el congrés.