Els Equips d’Assessorament Psicopedagògic d’arreu de Catalunya es reuneixen al Teatre Principal

500 psicopedagogs, treballadors socials i fisioterapeutes, s’han aplegat al Teatre Principal per participar a la jornada ‘Un acompanyament de tothom per a tothom’.

L’ha presidit la nova consellera d’Educació, Anna Simó, que ha destacat l’increment de dotacions per reforçar els Equips d’Assessorament Psicopedagògic, amb 25 milions d’euros més el proper curs per a l’atenció a la diversitat. Una xifra que la mateixa consellera considera insuficient.

Simó s’ha compromès a treballar per desburocratitzar la tasca diària dels EAP una llarga reivindicació del col·lectiu.

La jornada s’ha centrat en la importància de l’acompanyament a les famílies i l’assessorament als centres per la detecció de necessitats en les etapes primerenques.

S’ha conegut l’experiència d’una bona pràctica d’inclusió educativa a l’Alt Penedès de la mà de membres de l’equip d’assessorament psicopedagògic de la comarca i de la directora d’una escola d’educació especial.

Després, un treballador social de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i un fisioterapeuta i una treballadora social de l’EAP de Terrassa han participat en una taula rodona sobre el treball col·laboratiu entre els departaments de Salut i d’Educació.