Els ERTO al Vallès Occidental ja afecten unes 20.000 persones, segons CCOO

L’aturada econòmica que ha provocat el coronavirus ja té les primeres conseqüències sobre les empreses i els treballadors de la comarca. Comissions Obreres ha comptabilitzat al Vallès Occidental 155 empreses que han aplicat un ERTO, un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació i que, en total, afecta unes 20.000 persones.

Aquesta mesura s’està aplicant amb la previsió que la situació actual sigui passatgera i els treballadors que han estat suspesos de sou totalment o parcialment es puguin reincorporar més endavant a la feina.

Es dóna el cas que un terç dels treballadors afectats per ERTO al Vallès es concentren en quatre grans empreses: el centre que Hewlett-Packard té a Sant Cugat del Vallès (l’expedient afecta a 2470 empleats dels 2500 totals); Establiments Viena, que té les oficines centrals a Terrassa (1657 afectats d’un total de 1800); el Grup Vuitton, que presenta un expedient per a la totalitat dels seus 1800 treballadors; i FICOSA, l’empres de complements de l’automòbil que expedienta temporalment els 1700 empleats de la fàbrica de Viladecavalls.