Els esplais es reivindiquen com a més “Imprescindibles” que mai

Els esplais són imprescindibles, necessaris i segurs. Aquest és el missatge que volen transmetre els esplais de Catalunya amb la campanya #Imprescindibles, que ha tingut el seu punt central en diverses concentracions arreu del país aquest dissabte, i que a Terrassa s’ha fet al Raval de Montserrat.

Uns 200 infants, joves, famílies i monitors d’una desena d’esplais de Terrassa, però també de Sabadell i de Cerdanyola, s’hi han concentrat i han participat de diversos jocs col·lectius per a reivindicar els esplais com un servei d’educació essencial que, a més, juga un paper molt important en l’acompanyament emocional dels joves. Per això, demanen que se’ls prioritzi a l’hora d’elaborar les mesures de contenció de la pandèmia per poder garantir l’activitat durant els propers mesos.

Els esplais s’han hagut d’adaptar, des de fa un any, a la situació marcada per la Covid, però asseguren que amb activitats virtuals no poden arribar a cobrir les necessitats de tots els nens i joves.

A més de Terrassa, també s’han fet concentracions a dotze punts més de Catalunya, com a Sant Cugat, Palau Solità, Barcelona o Badalona.