Els esportistes sociosanitaris terrassencs es bolquen per combatre la Covid-19

Cada dia a les vuit del vespre milers de persones surten als balcons i terrasses de casa per aplaudir aquells col·lectius que estan en la primera línia per combatre la Covid-19. Les mostres de suport al món sanitari, assistencial i a tots aquests serveis considerats essencials s’han anat succeint aquestes setmanes de confinament.

Terrassa compta amb esportistes i exesportistes egarencs o vinculats a clubs de la ciutat que s’exposen a aquesta pandèmia global. N’hem sel·leccionat quatre disciplines, senyals d’identitat: l’hoquei herba, el waterpolo, el futbol i el bàsquet.

Pere Freixa, emblema de Can Salas primer com a jugador i entrenador i actualment com a cap d’equip i supporter, és tècnic en emergències sanitàries. Ha viscut unes semanes molt dures, però confia en un canvi de tendència. Marta Campanales, auxiliar d’infermeria a l’Hospital Quirón Salud del Vallès, és jugadora del Terrassa FC. No porta bé estar allunyada tant de temps dels terrenys de joc, però anima a mantenir-se units.

Juan Monterrubio, jugador de bàsquet del CN Terrassa, és infermer de la residència La Pineda. Aquesta situació d’excepcionalitat li ha arribat en un sector que ha estat el punt de mira els darrers dies per l’alta mortaldat dels seus usuaris per la Covid-19. Tot i així, les mesures de prevenció, el subministrament de material i el treball en equip han estat claus per no haver de lamentar víctimes.

Olga Domènech ha arribat aquesta temporada al femení de waterpolo del CN Terrassa per incrementar el nivell de l’equip. El coronavirus, però, l’ha colpejat per partida doble, aturant la competició i el seu negoci de restauració. Amb formació professional en infermeria i documentació sanitària i acabant els seus estudis de criminologia, no s’ho va pensar dues vegades per ajudar a combatre aquesta pandèmia.

Tots quatre protagonistes treballen perquè se segueixin produint altes hospitalàries al teixit sociosanitari.

Marta Campanales, a l’Hospital Quirón Salud Vallès

Olga Domènech, amb l’equip de protecció, al Parc Taulí

Pere Freixa, dins l’ambulància d’emergències mèdiques del CatSalut

Juan Monterrubio disposat a començar la jornada laboral