Els estudiants d’Erasmus paguen 307 euros mensuals per una habitació a Terrassa

Un estudiant d’Erasmus pot llogar una habitació a Terrassa per 307 euros al mes de mitjana.

La nostra ciutat, juntament amb Sabadell i Mataró, són de les poques localitats de la província de Barcelona que ofereixen lloguers d’habitacions per a estudiants per sota dels 325 euros.

Les dades surten d’un estudi realitzat per Pisos.com. Aquest mateix informe diu que els propietaris d’habitatges de Madrid i Barcelona guanyen fins a 15.000 euros anuals per llogar les seves habitacions a estudiants d’Erasmus.

Tot i que aquestes dues ciutats, que acumulen un 22,6% de l’oferta total d’habitatge compartit i el 36,7% de potencials llogaters, presenten l’oferta més cara del país, Espanya encara continua sent una destinació “assequible” en comparació amb altres països europeus.

Segons aquest estudi, la forquilla de preus varia en funció de les àrees d’influència universitària. A la província de Barcelona, el municipi més car és Sant Cugat, amb 411 euros de mitjana al mes per habitació. A Madrid figura la localitat més cara, (Pozuelo de Alarcón, 439 euros mensuals), i també les més assequibles (Aranjuez -250-, Fuenlabrada -261- i Alcalá de Henares -268-).