Els estudiants terrassencs es manifesten per la rebaixa de les taxes universitàries

El món educatiu s’ha afegit a les mobilitzacions del sector públic d’aquesta setmana arreu de Catalunya per acabar amb l’empitjorament de les seves condicions laborals i en defensa d’una educació pública i de qualitat.

Segons el Departament d’Ensenyament, a les 12h el seguiment general de la vaga de docents era de l’11,71%. Al Vallès Occidental, del 13,18%.

USTEC, el Sindicat de Professors de Secundària i la CGT han fet una crida a la mobilització de mestres, professors i altres treballadors de tots els centres públics. Exigeixen l’increment de docents i del personal de suport per atendre la diversitat, la consolidació del lloc de treball dels interins, restablir l’horari lectiu d’abans de les retallades i el poder adquisitiu d’abans de la crisi.

El Sindicat d’Estudiants i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans s’han afegit a la convocatòria. A Terrassa, els estudiants s’han trobat a primera hora a la plaça del Vapor Ventalló per sortir plegats cap a la manifestació de Barcelona. Una vegada més, demanen la reversió de les retallades i que es redueixi el preu de les matrícules universitàries, que consideren abusives i un gran obstacle per a les classes populars. Recorden al govern que el Parlament va aprovar una moció per rebaixar un 30% les taxes universitàries i fins ara no s’ha aplicat.

Com en la resta de serveis, el departament de treball ha decretat serveis mínims a cada centre. El seguiment de la vaga a les escoles terrassenques ha estat desigual, tant pel que fa a l’assistència de nens i nenes com de professorat. En alguns col·legis, la jornada s’ha desenvolupat com un dia normal mentre que a d’altres, com a l’escola Francesc Aldea, a infantil només hi han anat 13 infants de 55 i a primària, 38 de 154. Pel que fa als mestres, d’un equip de 14, n’han fet vaga tres.