Els examinadors de trànsit comencen 20 dies de vaga i els professors alerten de col·lapse a les autoescoles

Els examinadors de trànsit comencen aquest divendres 20 dies de vaga entre juny i juliol. El sector reclama un augment de sou i una reducció de les proves per dia. En concret, exigeixen a la DGT que els pagui la pujada d’un complement específic que els deu des de fa 10 anys però que sí que cobren la majoria de col·lectius de la plantilla. Els examinadors denuncien que les seves condicions laborals i econòmiques són deplorables, amb càrregues de treball a superiors a la resta de l’Estat i sense unes mínimes condicions de treball i seguretat.

A Catalunya hi ha 112 examinadors que fan 13 exàmens cadascun per dia. Això suposa que cada dia de vaga s’anul·laran 1.456 proves. Si s’arriba als 20 dies d’aturada, la repercussió serà de més de 29.000 exàmens cancel·lats.

Davant d’això, les autoescoles parlen de col·lapse i han donat el crit d’alarma, tenint en compte que la vaga coincideix amb una les èpoques de l’any amb més feina. Entenen les reivindicacions laborals dels examinadors i en fan responsable l’Estat.

Els professors asseguren que la manca d’examinadors és un problema que es remunta al 2008, que ha generat a les autoescoles importants pèrdues econòmiques.