Els èxits de l’hoquei català, ben presents al 50è Festival del Hockey celebrat a Castelldefels

El Castell de Castelldefels va ser divendres al vespre l’escenari de la gala de lliurament dels premis del Festival del Hockey Català, que arribava a la seva 50a edició. Una àmplia representació de persones i entitats de Terrassa van ser distingits.

Joan Comerma, persona molt vinculada a l’Egara, va rebre la Medalla d’Honor, mentre que l’exregidor d’Esports, Dani Nart, l’Insígnia d’Or. La jugadora ratllada Carola Salvatella, concentrada amb la selecció estatal, va ser guardonada amb el Premi Farreras Valentí i el porter de l’Atlètic Marc Calzada va recollir el Lluís Ysamat. Salvatella, Júlia Pons i Maria Tost, pels seus més de 100 partits com a internacionals, també van rebre la Medalla de Bronze al Mèrit Esportiu, mentre que al Mèrit Arbitral va ser per a l’egarenca Sandra Adell.

L’accent terrassenc també hi va ser present en la Placa de la Federació als 10 anys de Hockey Solidari, en el Premi BBVA a Hockey Plus, en el jugador Promesa, en la figura de Marc Miralles, en el millor jugador de Primera, per a Andreu Enrich, i en el jugador més veterà, guardó per a Antoni Nogués. Pol Amat, Núria Camón i Sílvia Muñoz van ser els terrassencs guardonats amb el premi Sticks per la Història, una de les novetats d’aquesta edició.

En el seu discurs, el president de la Federació, el també egarenc Xavi Adell, va elogiar el bon moment que viu l’hoquei català. Alejo Noblom va rebre la distinció més preuada, l’Stick d’Or, d’una gala que marca el compte enrere del Centenari de la Federació Catalana l’any 2023.

h

Hoquei platja

El Festival del Hockey Català va tenir continuïtat dissabte, però a la sorra de la platja de Castelldefels. I és que la Federació Catalana vol promocionar l’hoquei platja en els períodes estivals, una nova modalitat que va tenir una molt bona acollida entre els jugadors i jugadores dels clubs catalans. Evidentment, amb canvis, en la pilota i en l’estic, que era d’hoquei sala.

A més de practicar l’hoquei platja, la Federació va aprofitar la jornada per lliurar les medalles de la temporada 2017-18 als diferents campions i participants en les categories benjamí, aleví i infantil.