Els experts del sector destaquen la importància de ventilar, filtrar i purificar l’aire en espais tancats

La qualitat de l’aire que respirem s’ha convertit en un element cabdal a l’hora de prevenir possibles contagis. Mantenir els espais comunitaris ben ventilats, filtrar les partícules que puguin estar contaminades i purificar l’aire dels recintes tancats són tres mesures que poden resultar de gran importància per reduir o fins i tot eliminar la incidència del virus. Així ho destaquen les empreses dedicades a la distribució d’aparells de ventilació. Una d’elles és la terrassenca Daunis que, amb més d’un segle i mig d’experiència, ha notat un increment de vendes sense precedents. Entre els productes amb més sortida hi trobem els purificadors d’aire, els quals permeten renovar l’ambient dels espais tancats.

En alguns casos, els fabricants garanteixen l’eliminació del virus en un índex molt proper al 100%, després de sotmetre els seus sistemes ionitzadors a estudis de laboratori. Des de l’inici de la pandèmia, l’empresa ha vist com es disparava la venda d’aquests articles. Ho demostra el fet que, en alguns casos, les vendes s’han multiplicat per 5, fins el punt de quedar-se sense estoc d’algun producte. Els preus de venda al públic d’aquests sistemes de purificació de l’aire van dels 740 euros en amunt, depenent de les funcions i les prestacions tecnològiques que incorpori cada aparell. Això sí, l’alta demanda del mercat a nivell mundial ha provocat que diversos models no estiguin disponibles a dia d’avui.

Fundada a Sabadell el 1855 i instal·lada a Terrassa des del 2007, Daunis és una companyia que ofereix subministrament a la indústria i als instal·ladors professionals. Des de l’empresa situada al carrer d’Albert Einstein recorden la importància de vetllar per la qualitat de l’aire sense oblidar les mesures -ja concebudes- de portar mascareta, rentar-se bé les mans i mantenir sempre la distància interpersonal.