Els experts recorden que les piscines desmuntables necessiten més control i manteniment que les d’obra

Cada cop hi ha més persones amb piscina a casa i en aquesta època de l’any és quan més es fan servir. Per això cal tenir cura que les condicions de l’aigua són òptimes per evitar problemes de salut com irritacions a la pell i als genitals o conjuntivitis. És bàsic un filtre per retenir el màxim de partícules en suspensió a l’aigua i un tractament químic, que acostuma a ser amb clor.

La majoria de piscines d’obra ja compten amb un sistema automatitzat basat en l’electròlisi salina. És important estar atent a l’aparició d’algues. Els primers senyals són una superfície lliscant, com de baves, i que l’aigua es torna tèrbola.

En les piscines desmuntables cal anar amb més compte perquè, la quantitat d’aigua és menor que en les d’obra i, al estar elevades, el sol l’escalfa molt més, afavorint la reproducció de qualsevol microorganisme.

El manteniment de la piscina pot suposar una despesa en productes de fins a 200 euros per any. Si hi afegim la contractació d’un servei extern, cal sumar uns 1.000 euros més en mà d’obra.

El experts recomanen als usuaris que analitzin sempre l’aigua per poder calcular molt bé la quantitat necessària de producte. Recorden que les indicacions del fabricant es basen en un estàndar i no són vàlides per a totes les piscines.