Els farmacèutics expliquen la importància de protegir la pell del sol tots els dies de l’any

A casa nostra tenim més de 2.500 hores de sol anuals amb una intensitat de radiació moderada-alta. Per això, el Col•legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Hospital Clínic han iniciat una campanya per conscienciar la població de la necessitat de protegir-se durant tot l’any, no només durant els mesos d’estiu i quan es pren el sol directament a la platja o a la piscina. S’anomena “Atenció Pell 365” i compta amb el suport de 3 laboratoris –Avène, Ladival i La Roche-Posay.

A Terrassa, la farmàcia del carrer Ample, número 25 (al barri de Sant Pere) és una de les 600 de la província de Barcelona que hi participen.

La campanya es va iniciar el passat 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell però durarà tot l’any. Està dividida en 4 fases, una per a cada estació, amb consells específics per a cada època.

Aquesta iniciativa és una extensió d’altres que s’han dut a terme en exercicis anteriors. I és que, segons una enquesta realitzada a 4.818 persones, més de la meitat s’apliquen crema solar quan prenen el sol directament, però només el 4% ho fa abans de practicar un esport a l’aire lliure. Per tot plegat, diuen els experts, és necessari reforçar l’educació sanitària en aquest tema.