Els forns crematoris més moderns d’Europa, al Complex Funerari Municipal

Les incineracions ja són el 60% dels 2.500 serveis funeraris anuals que es registren al complex municipal. En 3 anys, del 2015 al 2018, s’ha passat de 971 a 1.210 cremacions.
Aquesta opció cada vegada té més demanda a la nostra ciutat i també a la resta de Catalunya.

Per aquest motiu, Funerària ha substituït dos dels tres forns crematoris. Les noves unitats són més modernes i funcionals, redueixen el temps d’incineració a la meitat i donen un servei més àgil i modern. A més, el doble sistema de filtres minimitza les emissions.

L’alcalde, Alfredo Vega, que ha presidit la inauguració de les instal•lacions, les ha qualificat com les més modernes de tot Europa. Els dos nous forns crematoris més ràpids i ecològics i la renovació dels espais han costat 800.000 euros.

Vega ha recordat que aquesta és l’única funerària amb crematori integrat dins del complex de tot el Vallès i l’única de les 3 de la ciutat que en té. L’alcalde s’ha referit també a la competència privada, amb l’arribada a la ciutat de dos nous operadors, La Previsió i Àltima.

Vega diu que com a conseqüència d’això, els ingressos han baixat al nivell de 2015. Malgrat tot, l’alcalde aposta per la qualitat, el servei i les tarifes ajustades per fer front als nous reptes.

Recorda que en la renovació del crematori, la rehabilitació de nínxols, la renovació de la flota de vehicles i les noves oficines més cèntriques per a fer tràmits, en els darrers 3 anys, s’han invertit 2,1 milions d’euros i que les famílies valoren amb un 4,7 sobre 5 la qualitat del servei i l’acompanyament que reben.