Els Gegants Vells es posen guapos per a la Festa Major

Tot s’està posant a punt per a l’inici de la Festa Major de Terrassa. També els Gegants Vells, que han de lluir les seves millors gales en la festa gran de la ciutat. Per això aquest matí han passat per la perruqueria. Aquest any ha estat Miryam del Rio la perruquera encarregada aquest any de pentinar en Robesa i na Pepona. Li ha portat força feina, perquè s’ha trobat uns caps bastant més grossos que els dels seus clients habituals. Amb els gegants pentinats i l’encesa del ciri a les sis de la tarda ja estarà tot llest per a l’arribada del drac al Raval de Montserrat. Tot seguit el pregó, a càrrec d’Aniol Galí, donarà el tret de sortida a la Festa Major. I a continuació es desvetllarà qui serà el Capgròs de l’Any.

La Festa Major d’enguany compta amb un pressupost de 730 mil euros i ha reordenat alguns dels seus espais. La fira del Parc dels Catalans creix en dimensions i s’hi ha instal·lat una gran nòria de 30 metres d’alçada.

Pel que fa als escenaris d’actuacions, es consoliden la plaça Nova i l’Escenari Vela del parc de Vallparadís com els espais referencials per acollir els grans concerts de Festa Major. Uns escenaris als que cal sumar també altres indrets que marcaran el pols de la Festa Major com són la plaça del Vapor Ventalló, la plaça Vella, el parc de Sant Jordi, la plaça del Rector Homs i l’escenari vela de Vallparadís, entre d’altres. Chenoa, The Tyets, Figa Flawas, Stay Homas i l’Espai Vapor seran alguns dels reclams més destacats.

La Festa Major Infantil canvia de nom i ara és la Festa Major Familiar. No es restringeix al dilluns sinó en diversos dies al Parc de Vallparadís.

La Cultura Popular tindrà com sempre un espai destacat amb el Raval Infernal, la Cercavila, el Ball de Plaça i l’exhibició castellera de diumenge.

La Festa Major més esportiva torna a estar representada, sobretot, per la pedalada popular i la Cursa Atlètica, dissabte a la tarda.

Pel que fa al castell de focs, serà el dimecres 3 de juliol i tornarà a disparar-se des d’un sol punt: a la cruïlla de les avingudes de l’Abat Marcet i de Josep Tarradellas, per posar el punt i final a la Festa Major, amb el posterior rom cremat i les havaneres, a la plaça de Lluís Companys.