Els gimnasos ja no es buiden a l’estiu

Es podria traçar, si vulguéssim, una línia d’afluència anual als gimnasos. Hi ha repunts: al setembre i al gener, quan és fàcil marcar-se objectius; també hi ha zones vall, quan els efectes de les promeses ja s’han diluït. L’estiu, tot i que molts ja són de vacances, és una època de repunt amb les vistes posades a la piscina i a la platja.

Ja fem tard per a l’operació bikini, i també l’operació banyador, però unes classes de Spinning o Zumba no ens faran cap mal, sempre que es practiqui amb precaució. El més recomanable, com sempre, és la regularitat i la constància durant tot l’any.

En l’altre extrem hi ha el sobreentrenament, que també és perjudicial i pot comportar lesions. Per aquells que no fallen al gimnàs de setembre a juny, el cos també agrairà una aturada que no sigui del tot sedentària.

Una de les maneres per recuperar la forma a la tardor pot ser l’spinning, una pràctica que ha anat guanyant adeptes i que, pel seu treballa cardiovascular, està molt indicada per eliminar grasses. Precisament, l’Squash 4 organitzarà el 7 d’octubre la novena edició de l’Spinning Day, durant el qual es faran cinc sessions al carrer, aquest cop amb unes 90 bicicletes.