Els gossos podran viatjar en autobús

En l’apartat de participació ciutadana en el darrer Ple de l’any hi han arribat tres propostes. Tres mocions que han estat aprovades a diferents nivells i que fan referència al desplegament de la Llei de l’assistent personal per a discapacitats, a la regulació i manteniment dels espais lliures per a gossos, i el suport a l’empatia i al respecte que han de tenir els ciclistes en la via pública compartida.

Impuls a la Llei que regula el Dret a l’Assistent Personal

El Ple ha aprovat per unanimitat insistir a la Generalitat en el desplegament de la Llei que regula el Dret a l’Assistent Personal que tenen les persones amb diferents capacitats.

Una normativa aprovada pel Parlament el 2020 i que encara no s’ha desplegat, de manera que a Terrassa no hi ha cap ciutadà que s’hi pugui acollir. Un col·lectiu d’entitats ha presentat deu propostes per al desenvolupament personal de totes les persones i l’agilització d’un model per a l’autonomia i la inclusió de tothom.

Els animals de companyia podran pujar a l’autobús

D’altra banda, l’Ajuntament permetrà que gossos i animals de companyia puguin pujar als autobusos municipals de TMESA, amb una normativa similar a la que regula l’ús en els Ferrocarrils de la Generalitat.

Una proposta d’un col·lectiu de més de 500 persones que en canvi no ha vist prosperar d’altres punts d’una treballada proposta de 78 actuacions. Unes accions per regular i mantenir millor la xarxa d’espais públics on els gossos poden anar deslligats. El Govern ha ofert crear una taula de treball per unificar criteris, estudiar implantar un registre d’ADN i impulsar un pla de xoc durant el 2023.

Prova pilot per als ciclistes a la Ctra de Castellar

Finalment, tots els grups han estat d’acord en impulsar una prova pilot a la Carretera de Castellar per implantar una via de prioritat per als ciclistes en dies i horaris determinats. Una proposta de l’associació ciclista RCR19 per pacificar el trànsit i millorar la seguretat dels ciclistes en carretera.

Una forma de que els conductors reforcin l’empatia i el respecte, davant la pràctica del ciclisme a carreteres i vies urbanes. Tot per evitar els 22 ciclistes morts aquest any en accidents de trànsit a les carreteres catalanes.