Els grups polítics del Consell Comarcal destinaran els seus sous a la investigació de la Covid-19

Les assignacions econòmiques que reben els partits polítics amb representació al Consell Comarcal es destinaran a la investigació de la lluita contra la Covid-19. Darrerament, diverses formacions de l’ens comarcal havien anunciat la seva renúncia a rebre els diners corresponents durant l’actual estat d’alarma, una decisió que s’ha posat en comú avui dijous durant la celebració telemàtica del primer ple del Consell des que va començar el confinament. Hi han votat a favor PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Ciutadans, Tot per Terrassa i el PP. L’única excepció ha estat l’abstenció de CUP – AMUNT, ja que sempre ha destinat aquestes aportacions a projectes de caire social.

Ara caldrà seguir la tramitació prevista a la Llei General de Subvencions per poder aprofitar els imports resultants de les renúncies a través del pressupost comarcal. El destí final d’aquests diners està encara per decidir. Durant les pròximes setmanes el Consell Comarcal mantindrà contactes amb centres mèdics i de recerca de la comarca per escollir la millor opció.

La sessió plenària virtual s’ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube del Consell Comarcal. La trobada ha servit també per aprovar una modificació de crèdits del pressupost comarcal i donar compte de totes les accions realitzades des de l’inici del brot del nou coronavirus.