Els hospitalitzats per covid-19 baixen però el risc de rebrot segueix a l’alça

El ingressats per covid-19 a Terrassa segueixen baixant a poc a poc. En són 182 als dos centres hospitalaris, Hospital i Mútua. 20 d’ells es troben en estat greu a les UCI. Són, per tant, cinc ingressats menys que fa dos dies i la xifra més baixa en dues setmanes. A cures intensives n’hi ha dos menys. De dimecres a divendres, s’han confirmat cinc morts més per coronavirus a la ciutat.

Tot i la baixa d’hospitalitzats, que fa pensar en haver superat el pic de la tercera onada, el risc de rebrot continua a l’alça, i se situa en 587, tres punts més que fa dos dies; l’índex de reproducció del virus és d’1,02.

En dos dies els positius de coronavirus detectats a Terrassa ha pujat en 263. El ritme de vacunacions segueix sent lent i des de dilluns només s’ha administrat la primera dosi del vaccí a 113 persones.

Al conjunt del Vallès Occidental la xifra de morts per coronavirus des de l’inici de la pandèmia ja és de 2029, catorze més que fa dos dies.

Pressió assistencial
El repunt de malalts de covid-19 incrementa la pressió assistencial als hospitals i obliga a reprogramar activitat no prioritària. El Consoric Sanitari té quatre plantes dedicades exclusivament a atendre malalts de covid-19.  “A nivell de pacient crític, la situació és molt dinàmica i tenim moments que necessitem derivar pacients a altres centres i altres que hem pogut oferir llits de crítics a altres hospitals“, explica Jaume Boadas, director Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa. Les intervencions que s’han hagut d’ajornar “es reprogramaran i es recuperarà l’activitat quirúrgica, tal com es va fer durant segon semestre del 2020“, ha assenyalat Boadas.