Els hospitalitzats per covid se situen a nivells mínims, amb el 73% de la població vacunada

D’entre el total de la població terrassenca major de 16 anys, una de cada sis persones no s’ha vacunat encara amb la pauta completa contra la covid-19. Així ho indiquen les dades del Departament de Salut, que mostren també com les franges més joves segueixen sent la gran assignatura pendent en aquesta matèria. Per posar un exemple, dels terrassencs d’entre 20 i 34 anys, només el 63% s’hauria vacunat amb les dues dosis. Una proporció que contrasta amb les franges majors de 50 anys, totes elles vacunades, com a mínim, a nivells del 90%.

El ritme de vacunació s’ha vist clarament frenat en els últims mesos. A principis d’estiu, entre el juny i el juliol, uns 90.000 habitants de Terrassa van obtenir la immunitat, mentre que durant agost i setembre aquesta xifra ha baixat fins als 38.000 vacunats amb la pauta completa. En total, unes 164.000 persones del municipi ja haurien completat el procés de vacunació, fet que significa més d’un 73% de la població.

Sens dubte, l’efectivitat de la vacuna s’ha traduït en una notable millora de la pressió hospitalària. A dia d’avui, entre Mútua i el Consorci atenen 16 malalts de covid, 9 menys que ara fa una setmana. El registre d’hospitalitzats contrasta amb el de fa dos mesos: el 26 de juliol, en el pic màxim de la 5a onada, els centres sanitaris terrassencs tenien un total de 162 pacients ingressats per coronavirus; és a dir, 10 vegades més que el balanç actual.

D’altra banda, també continua millorant el risc de rebrot a la ciutat, que és ara de 46 punts. L’índex de perill de contagi segueix lleugerament per sota de la mitjana catalana, que se situa en 57. Des de l’inici de la pandèmia, a Terrassa unes 27.000 persones han estat infectades pel virus i, d’aquestes, 569 han acabat perdent la vida.