Els hospitals terrassencs, molt a prop de fer net de malalts amb covid

La lluita contra la pandèmia avança de forma molt favorable, fins al punt que alguns indicadors assoleixen mínims històrics. És el cas del registre d’hospitalitzats amb covid, que, a Terrassa, se situa en la xifra més baixa des del principi de la pandèmia. Concretament són 6 els pacients de Mútua i del Consorci Sanitari afectats per coronavirus. D’aquests, 4 es troben ingressats a planta i 2 a la Unitat de Cures Intensives. Mai abans, des de la irrupció de la crisi sanitària, el còmput de pacients covid als hospitals terrassencs havia estat inferior a 10.

Aquesta evolució ha anat amb consonància amb la implantació de la vacuna. A dia d’avui, pràcticament tres quartes parts de la població terrassenca ja tenen la pauta completa. Durant l’última setmana, prop de 1.200 habitants de la ciutat han rebut la segona dosi i ja són uns 167.000 els terrassencs que haurien obtingut la immunitat contra el virus.

També manté la tendència dels últims dies el risc de rebrot. A Terrassa aquest índex és ara de 66 punts, mentre que la mitjana en el conjunt de Catalunya és de 52. Pel que fa als contagis, durant aquesta setmana s’han detectat 83 nous positius i el balanç de casos acumulats a la ciutat arriba als 27.200. En el capítol de defuncions, a Terrassa han mort 568 persones a causa de la pandèmia, una xifra que es manté pràcticament invariable des de fa tres setmanes.