Els indicadors de la pandèmia segueixen disminuint a Terrassa, amb un risc de rebrot de 247

Les dades de la situació sanitària a Terrassa segueixen mostrant una clara millora en l’evolució dels contagis. En total, a la ciutat es comptabilitzen 169 hospitalitzats, sis menys que ara fa dos dies. 20 d’ells són a la UCI, 8 a la unitat de semicrítics, 131 es troben a planta i 10 reben hospitalització domiciliària.

Des del dimecres a Terrassa un total de 90 persones han donat positiu en la prova de la covid. Són xifres que milloren força les de fa tres setmanes, quan hi va haver el pic d’aquesta segona onada. Llavors es van registrar fins a 400 positius nous en dos dies i el nombre màxim d’hospitalitzats va ser de 228, 59 més que ara.

D’altra banda, el risc de rebrot, tot i que segueix sent alt, ha baixat 26 punts i actualment és de 247, força lluny dels 1.078 punts que es van assolir a finals d’octubre. Un altre bon indicador és la taxa de transmissió, que a Terrassa se situa ara en 0,58. Aquesta Rt és menor de 1 i, per tant, vol dir que la propagació del virus remet. A la ciutat, des de l’inici de la pandèmia, al mes de març, ja s’han contagiat 10.137 persones.

Pel que fa al conjunt de la comarca el nombre de casos detectats també va remetent. Durant l’última setmana se n’han comptat uns 1.500, una xifra bastant inferior als 4.125 dels últims 7 dies d’octubre. En total al Vallès Occidental ja han mort per coronavirus 1.722 persones, de les quals 363 eren de Terrassa.