El mètode Glifing reforça l’aprenentatge de la lectura i ajuda a superar-ne les dificultats

En Biel fa primer a l’Escola Sant Josep, al barri de Sant Llorenç. Està reforçant l’aprenentatge de la lectura a través del Glifing, un mètode creat a Catalunya amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. S’adapta a les necessitats educatives de cada infant i pot ser un ajuda molt valuosa per infants amb dislèxia.

El Glifing té una part individual i una de col·lectiva. La individual es fa generalment a casa i requereix la supervisió d’un entrenador que dona per correctes o incorrectes les respostes de l’alumne. Es recomana que es facin unes quatre sessions a la setmana. La mare del Biel és també professora de l’escola.

A banda de la part individual que es fa a casa, a l’escola es treballa el Glifing de forma grupal, amb tots els alumnes que tinguin o no dificultats per llegir, i posant èmfasi en la comprensió lectora. Aquest mètode se sol aplicar entre primer i tercer de primària. Hi ha versió en català i castellà i ja el posen en pràctica 200 escoles de l’Estat. També el treballen 500 gabinets de reeducació d’escriptura.

Cada centre compta amb una assessora pedagògica que resol dubtes i fa un seguiment de l’aplicació del Glifing.

El mètode Glifing es presenta en forma de joc i cada infant rep uns punts en funció dels seus resultats i progressos. Serveixen per confeccionar la pròpia casa i per construir una ciutat entre tota la classe.