Els infants i joves del CMIAT decidiran els temes a tractar per al curs 2021-22

Aquest dissabte l’Auditori Municipal de Terrassa s’ha omplert d’infants i joves, tots ells i elles representants d’aproximadament 40,000 infants i joves de la ciutat. Coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, s’ha dut a terme el plenari d’inici de curs del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, el CMIAT.

Per aquest curs 2021 – 2022, seran els propis infants i joves els que decidiran els temes a tractar. I precisament el dret a la participació és un factor que tenen molt interioritzat els i les participants del Consell: volen exercir els seus drets, sentir-se escoltats i que les seves idees puguin arribar a l’agenda política i institucional.

Són molts els temes que interessen als i les joves com ara el racisme o la igualtat de gènere, però n’hi ha un que els preocupa especialment: el canvi climàtic.

Durant l’acte del consell per a la ciutadania més jove, s’han mostrat en primícia alguns dels projectes finals que són el resultat de tot el treball del curs anterior, com és el cas, per exemple, del videoclip d’una cançó de rap, sobre la importància de cuidar el planeta Terra fent gestos tant senzills com reciclar, reutilitzar i reduir.