Els jocs de taula, a la carta als Reis de petits i grans

Els jocs de taula es perfilen com un dels regals estrella d’aquestes festes. En els últims 15 anys, aquest sector de l’oci ha experimentat un esclat d’oferta mai vist, amb propostes ben diverses per a totes les edats. La coincidència de la sortida de nous clàssics com el Catan i el Carcassone amb la crisi econòmica del 2008 va propiciar aquesta revolució.

Les previsions pel que fa a la inflació i especialment els preus de l’energia per al pròxim any són encara pessimistes. És per això que les botigues especialitzades auguren un nou augment de vendes de jocs de taula. Els que tenen més sortida són els familiars, és a dir, els que poden gaudir persones de totes les edats, més enllà dels estrictament infantils.

L’àmplia varietat d’opcions a l’hora d’escollir jocs de taula fa que n’hi hagi amb mecàniques per a tots els gustos. Així, n’hi ha de competitius i de col·laboratius, de més curts i de més de llargs, alguns que conviden a muntar-se un escape room dins de casa i fins i tot d’altres com aquest MicroMacro on hem de resoldre crims a partir d’un gran pòster ple de curiositats amagades.