Els jocs olímpics tornen al Cinema Catalunya aquest cap de setmana

L’emocionant història de la selecció espanyola de waterpolo als Jocs de Barcelona’92 fa el salt a la gran pantalla i s’estrena aquest divendres al Cinema Catalunya. En el 30è aniversari de la cita olímpica, els catalans Àlex Murrull i Dani de la Orden -aquest últim, graduat a l’ESCAC- dirigeixen 42 segundos; un film que compta també amb la participació del terrassenc Òscar Múñoz entre el seu repartiment.

Els principals protagonistes són Álvaro Cervantes i Jaime Lorente, actors que es posen en el paper dels jugadors Manel Estiarte i Pedro García Aguado; encarnant així la rivalitat que hi havia entre els dos líders del vestidor. D’altra banda, es manté en cartellera per tercera setmana seguida la divertida comèdia francesa Dios mío, però que nos has hecho?. Aquesta nova entrega exposa a la família Verneuil a una còmica trobada familiar per celebrar el 40è aniversari de casats del matrimoni format per en Claude i la Marie.

Una festa sorpresa on es reuniran tots els consogres, generant així una curiosa barreja multicultural. Com ja és habitual, la sala municipal del carrer Sant Pere també dedica un espai a la programació familiar. A l’espera que arribi el proper divendres la nova pel·lícula de Bola de Drac, la proposta que es manté en cartellera és Tadeu Jones 3, doblada al català. En aquesta ocasió, l’intrèpid explorador destrossa accidentalment un sarcòfag i això fa que s’escampi un perillós conjur.

A contrarellotge i amb l’única ajuda de la seva companya Sara, en Tadeu haurà de trobar la manera d’acabar amb la maledicció. I acabem aquest repàs de la cartellera del Cinema Catalunya parlant d’un bonic film que retrata la realitat social del Regne Unit. Ens referim a Ali y Ava, una cinta que, pel seu realisme, ens recorda al cinema de Ken Loach i que narra la història d’amor entre dues persones de mitjana edat. L’Ali és un DJ d’origen pakistanès, sempre de bon humor i ple de vitalitat, mentre que l’Ava, irlandesa, és una mestra amb molta experiència, mare de quatre fills.